Bottleweb - Njam | De chalet

Met meer dan 35 jaar ervaring, biedt Le Wine een ruime keuze aan wereldwijde, regionale topmerken aan op onze Belgische markt. Als bemiddelaar tussen producent, invoerder en eindconsument streeft Le Wine naar de juiste positionering, de beste zichtbaarheid en de eerlijkste verdeling. Le Wine’s doel is om te informeren en inspireren om nieuwsgierigheid op te wekken zodat iedereen zijn eigen mening kan vormen.

Njam! en Le Wine slaan opnieuw de handen in elkaar. Heerlijke gerechten vragen om minstens even heerlijke wijnen. Dus trekken Dominique Persoone, Roger van Damme en Peppe Giacomazza enkele lekkere Italiaanse wijntjes open om te serveren bij al het lekkers in het gloednieuwe seizoen van De Chalet.

Dit jaar kiezen de drie chefs voor wijnen van Vini Fantini. Dit bedrijf bestaat uit achttien jonge, getalenteerde wijnbouwers met internationale ervaring die elke dag hun uiterste best doen om wijnen van topklasse te produceren in zeven Zuid- en Centraal-Italiaanse streken: Abruzzo, Toscane, Campanië, Basilicata, Puglia, Sardinië en Sicilië.
De groep Fantini haalde al heel wat prijzen binnen. Zo werd de Farnese Group in 2016, 2017 en 2019 tot 'beste Italiaanse producent' gekroond door een van de belangrijkste Italiaanse wijngidsen, 'Annuario dei Migliori Vini Italiani' van Luca Maroni. Ook in de beroemde Duitse wijnwedstrijd Mundus Vini ging de groep in 2017 en 2020 met diezelfde eer lopen, en de Belgische wijnauteur Alain Bloeykens noemde hen 'Wijnmaker van het Jaar 2021'. Fantini kreeg ook de Frankfurt International Trophy voor 'Best Italian Producer 2021'. Een bedrijf dat garant staan voor topwijnen dus.

Hieronder kan je de wijnen bestellen die gebruikt werden bij de gerechten in De Chalet. Klik op de naam van de wijn voor meer info. Prijzen zijn per doos van 6 flessen, inclusief BTW.

Onderaan deze pagina kan je de betalingsopties en leveringsmogelijkheden terugvinden.

Caldora Yume Montepulciano d'Abruzzo 2018
Caldora Yume Montepulciano d'Abruzzo 2018

Caldora Yume Montepulciano d'Abruzzo 2018

€99,00

Gerecht: Abbacchio alla romana - Peppe Giacomazza

 

De lamsbout, wordt samen met het zadel als het nobelste stukje van het lam aanzien. Doordat het gegrild wordt mogen we een wijn kiezen die een passage op eiken vat heeft ondergaan, weliswaar niet overdreven. De pittige n’duja zoekt zijn evenknie qua spicyness en kan deze vinden in de montepulcianodruif. Een druif die gelukkig ook veel frisheid heeft, want niet onbelangrijk in dit gerecht is de savooikool met ansjovis. Het zout van de ansjovis accordeert schitterend met het zachte karakter van deze Yume. Match made in Abruzzo!

Meer informatie
Fantini Collection Rosso
Fantini Collection Rosso

Fantini Collection Rosso

€55,00

Gerecht: Drie zelf gedraaide worsten met vlees van meesterslager en zelfgemaakte joppiesaus – Dominique Persoone

 

Een swingend gerecht vraagt een even frivole wijn. De wijngaarden bevinden zich ten zuiden van Pescara in de Abruzzen. Montepulciano neemt meer dan de helft van de blend voor zijn rekening en wordt aangevuld met sangiovese en cliegiolo.

Ook al domineert het rode fruit met morellenkers en pruim, er hangt ook een zweem van zoete specerijen in het glas. Die kruidigheid komt goed van pas met de Italiaanse worst. De passage op houten vaten en de daarbij horende vanilletoetsen vangen dan weer de rookworst goed op en de klassieke Belgische worst kan het goed vinden met het fruitige karakter. Omdat deze wijn toch rond en zacht is, zorgt het pittige kantje van de mosterd in de Joppiesaus voor het nodige vuurwerk.

Meer informatie
Fantini Edizione Bianco
Fantini Edizione Bianco

Fantini Edizione Bianco

€105,00

Gerecht: Kalkoenrollade met gnocchi – Roger van Damme

 

Laat ons even de lans breken en kiezen voor een stevige witte wijn bij de kalkoenrollade. Deze wijn wordt omschreven als ‘The Italian Blend of the Century’ en kreeg 99/100 van Luca Maroni. Een blend van 3 druiven uit 3 regio’s.

De rollade wordt gevuld met paddenstoelen en truffel, dus we willen wel wat fijne aardse en minerale toetsen. Deze worden in deze blend verzorgd door de pecorino-druif uit de Abruzzen. De richesse van dit gerecht wordt ondersteund door de Siciliaanse grillo terwijl fiano uit Basilicata het peper en zout is in dit samenspel en de kruidigheid accentueert.

Meer informatie
Fantini Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane
Fantini Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane

Fantini Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane

€65,00

Een ragú heeft altijd een rijke en intense smaak door het trage proces. Zeker wanneer we als hoofdingrediënt bosduif gebruiken willen we toch wel een wijn met een innemend karakter. Wetende dat er ook oesterzwammen en truffel aan bod komen, willen we aardse toesten terugvinden in de wijn. Dit kan door kiezen voor bepaalde druiven ofwel een wijn selecteren die al enkele jaren heeft kunnen rijpen. Deze 2015 biedt naast zijn volle jeugdige karakter toch al licht tertiaire toetsen die we ook kunnen terugvinden tijdens de herfstwandelingen zoals paddenstoelen en kreupelhout. De fijne tanninestructuur wordt omarmd door de verse pasta.

La vita è bella!

Meer informatie

In De Zomerkeuken maakten de zes njam!-chefs heerlijke, zomerse gerechtjes klaar. Niet alleen brachten ze de zomer tot in je bord, maar combineerden ze deze gerechtjes ook met 6 heerlijke wijnen uit de Torres Discovery Box van Le Wine. Le Wine zet een exclusieve selectie van 6 wijnen van Familia Torres in de kijker. Sinds het prille begin in 1870, combineert deze familie vernieuwing en respect voor het milieu om kwaliteitsvolle wijn en brandy te maken. Familia Torres is al meer dan drie eeuwen lang geworteld in de Penedès bij Barcelona. Het bedrijf heeft van oudsher domeinen en wijngaarden in de Penedès, Conca de Barberà, Priorat en Costers del Segre. Familia Torres is ook aanwezig in Chili, Californië en andere vermaarde Spaanse regio’s, met bijzondere wijnen en wijngaarden. Nergens ter wereld vind je een wijnmerk dat meer wordt bewonderd! Ontdek enkele van de mooiste terroirs van de Penedès en andere grote, Spaanse klassiekers in deze exclusieve selectie van 6 wijnen van Familia Torres. Speciaal voor u samengesteld onze “Torres Discovery Box”. Bestel hier de box!

Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box
Torres Discovery Box

Torres Discovery Box

€99,00
€125,00

Deze prachtige selectie van Familie torres omvat:

  • Vinyarets 2019 - Denominació d'Origen Penedès
  • Sons de Prades 2018 - Denominació d’Origen Conca de Barberà
  • Vinyarets 2019 - Denominació d’Origen Penedès
  • Las Pisadas 2016 - Denominación de Origen Calificada Rioja
  • Secret del Priorat 2018 - Denominació d’Origen Qualificada Priorat
  • Purgatori 2015 - Denominació d’Origen Costers del Segre
Meer informatie

Hoe leveren?

Je kan de wijn thuis laten leveren per koerier. Tarief: €10 voor zendingen tot 25kg, €20 voor zendingen tussen 25kg en 50kg, €30 voor zendingen zwaarder dan 50kg (ter info: een doos wijn weegt ongeveer 7,5 kg).

Zelf ophalen?

Je kan je wijn zelf ophalen te Bottlestock, Bergensesteenweg 830, 1600 Sint-Pieters-Leeuw (Halle). Elke werkdag tussen 10u en 16u. Deze service is gratis

Hoe betalen?

Betalen gebeurt tijdens het uitchecken. Dit kan via Visa, Mastercard of Bancontact. LET OP: Klanten met een BTW nummer, gelieve dit in te vullen VOOR het uitchecken. 

Vragen?

hello@bottleweb.be

French
French