shipping icon

pickup icon

Ontdek onze Rotary Club Ronse Wijnverkoop! 

 

Naar de wijnsElectie

Onze wijnactie

Welkom in onze online wijnwinkel, waar smaak en solidariteit elkaar ontmoeten. We zijn verheugd om opnieuw onze wijnverkoop te lanceren, met alle opbrengsten ten voordele van onze lokale goede doelen.
Bekijk onze zorgvuldig samengestelde selectie hoogwaardige wijnen van over de hele wereld. Uw aankoop ondersteunt direct onze lokale gemeenschapsprojecten en draagt bij aan een beter leven voor mensen in nood. Of u nu op zoek bent naar een speciale fles wijn of gewoon een goed doel wilt steunen, bij ons bent u aan het juiste adres. Laten we samen het verschil maken!

Yves Dufour, Lid Commissie Dienst aan de Gemeenschap Rotary Club Ronse-Renaix, gepassioneerd door wijn.

 Rotary?

Wat is Rotary?

ROTARY is een wereldwijde organisatie van mensen uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die een humanitair dienstbetoon aanbiedt, die hoogstaande ethische normen in het privé- als in het professioneel leven aanmoedigt en die werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. De voornaamste doelstelling van een Rotaryclub is dienstverlening, binnen de lokale gemeenschap, op de werkvloer en op nationaal en internationaal vlak. Rotariërs werken projecten uit die zich richten op de meest kritieke problemen van dit moment, zoals de gezondheid van de kinderen, armoede, honger, milieuzorg, analfabetisme en geweld.

Rotary Ronse

De Rotary Club Ronse werd opgericht in 1955 en telt 43 leden. Rotary Ronse steunt verschillende acties op discrete wijze zoals het onlangs opgerichte fonds ten behoeve van kinderen in kwetsbare gezinnen of kinderen met specifieke zorgeisen. Enkele voorbeelden van de concrete acties die onze Club ondersteunt zijn o.a. ‘Give us a Break’, Sabel, De Sociale Kruidenier Kaboes, en andere...
Voor meer informatie: 

Bezoek onze website

Alle wijnen worden verkocht per doos van 6, en werden geselecteerd door Sommelier Stijn Van der Beken.
(ex Hof van Cleve, Karmeliet,… / Voltei) 


   Stijn Van der Beken

Witte Wijn
Le Cabanon des Alexandrins | Viognier
Le Cabanon des Alexandrins | Viognier

Le Cabanon des Alexandrins | Viognier

€75,00

Maison Les Alexandrins, een moderne aanpak met een eigentijdse signatuur.

Een wijn met het typisch exotische karakter van een viognier, met een verbazingwekkende levendigheid vol frisheid.

Schitterende briljante kleur met gouden tinten. Een bijzonder fris wijnjaar met een rijk aromatisch palet en exotische toetsen. De neus geeft een prachtig boeket met aroma’s van witte perziken en citrusfruit. In de mond is hij evenwichtig en fris, dankzij een mooie zuurtegraad. Een zeer verleidelijke wijn, om al jong van te genieten.

Deze wijn is ideaal als aperitief, bijvoorbeeld bij voorgerechten met zeevruchten.

Insight | Sauvignon blanc
Insight | Sauvignon blanc

Insight | Sauvignon blanc

€100,00
De wijnen van Insight zijn afkomstig van een bijzonder charmante plek, ergens diep verscholen in de Waihopaivallei in Marlborough, Nieuw-Zeeland. In deze oase van rust heersen de perfecte omstandigheden voor hoogwaardige wijnbouw. Fleur McCree en Mark Duns zijn met dit project gestart in 2002 en delen de filosofie dat je om topwijn te maken, een uitzonderlijke wijngaard nodig hebt. Samen met Eveline Fraser, voormalig hoofdwijnmaker van Cloudy Bay, maken ze pure terroirwijn van sauvignon blanc en pinot noir. We halen hier het niveau van een top Sancerre.
Yalumba | Eden Valley Viognier
Yalumba | Eden Valley Viognier

Yalumba | Eden Valley Viognier

€150,00

Yalumba is het meest historische familiebedrijf van Australië, gelegen in het hart van Barossa. In 1849 kocht de Brit Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië. Het is niet alleen de leading winery van Barossa, maar wellicht ook de meest toonaangevende producent van Australië. Opgericht en aangeplant door Samuel Smith in 1849, zes generaties geleden, onder een toen al duurzame gedachte en vandaag nog steeds één van de grote voortrekkers van duurzaamheid in de wijnwereld.

Viognier is de paradedruif van het domein. Eden Valley met zijn kalkrijke bodem zorgt voor een minerale stijl maar verloochend zijn kracht niet. Laat jullie kookkunsten maar bovenkomen want deze wijn kan wel kruidige gerechten aan.

Familia Torres | Sons de Prades
Familia Torres | Sons de Prades

Familia Torres | Sons de Prades

€180,00

Familia Torres combineert sinds het prille begin in 1870 traditie, vernieuwing en respect voor het milieu om kwaliteitsvolle wijn te maken.  Al meer dan drie eeuwen lang is Familia Torres geworteld in wijnregio’s nabij Barcelona. Het bedrijf heeft van oudsher wijnmakerijen en wijngaarden in de Penedès, Conca de Barberà, Priorat en Costers del Segre. Sons de Prades is afkomstig van de Chardonnay wijngaarden die zich uitstrekken voor het kasteel van Milmanda, vlakbij het klooster van Poblet. De wijnstokken die voor deze wijn zijn geselecteerd zijn nog niet oud genoeg om voor Milmanda te worden gebruikt, maar ze kunnen wel de meest authentieke expressie van deze variëteit laten zien. Het Pradesgebergte beschermt de wijngaard niet alleen tegen de invloed van de zee, maar dient ook als inspiratie voor het maken van deze uitzonderlijk elegante wijn. Met zijn mineralitiet zoals in Chablis en zijn richesse zoals in een Mâcon hebben we hier een uitmuntende Chardonnay.

Rode Wijn
H&B | Languedoc rouge BIO
H&B | Languedoc rouge BIO

H&B | Languedoc rouge BIO

€75,00

In Zuid-Frankrijk, grenzend aan de Middellandse Zee, strekt zich de oudste en grootste wijngaard van ons land uit: de Languedoc-Roussillon. Terwijl onze wijnbouwers profiteren van gunstige klimatologische omstandigheden en opmerkelijk zonnig weer, volgen ze al geruime tijd het principe van een milieuvriendelijke wijnbouw.

Zo is onze regio een pionier geworden in het ontwikkelen van zorgvuldige landbouw en biologische wijnbouw. Het biedt een grote verscheidenheid aan terroirs die we u aanraden te ontdekken in deze door fruit gedreven wijn, uitsluitend gerijpt in betonnen tanks, zonder enig gebruik van vaten.

Als resultaat van een jaar lang wijnproeverijen en selectie, is onze Languedoc een melange van de meest briljante vruchten van Syrah, uit het gebied van Saint Chinian en de Terrasses du Larzac, met de smaakvolle Grenache uit Roussillon.

Met een prachtige karmijnrode kleur onthult deze Languedoc noten van rood fruit, gevolgd door kruidige en peperige tinten. Het is een mediterrane wijn, maar toch fris en dorstlessend.

Crux | Malbec
Crux | Malbec

Crux | Malbec

€85,00

De familie Agostino is na carrière te hebben gemaakt in Canada, in 2003 teruggekomen naar hun thuisland Argentinië (Mendoza), waar ook de grootouders voordien al wijnbouwers waren. Bodegas Agostino ligt in de Barrancas, in het Maipú gebied, net buiten Mendoza. De naam Barrancas zegt het, de wijngaarden in het gebied liggen in een voormalige rivierbedding en op haar oevers. Crux is het pareltje van de familie en is schitterend gelegen in San Carlos, hartje Valle del Uco, in de knik van het Andesgebergte, op 1200 m hoogte. De kelder is van de hand van het architectenduo Bórmida & Yanzón en het vinificatieproces loopt er volledig op zwaartekracht. Met 600 ha netjes verdeeld over beide regio’s heeft de familie Agostino alles in huis om zowel super commerciële wijnen als rasechte toppers af te leveren. Het is nu wel herfst, maar denk alvast aan het mooie weer en de T-bone die op de grill gaat.

LAS PIZARRAS | Viña Acered
LAS PIZARRAS | Viña Acered

LAS PIZARRAS | Viña Acered

€120,00

Een Belgisch project in Spanje. Calatayud is een wijnbouwgebied dat 90 km ten zuiden van Zaragoza ligt. Het maakt deel uit van de bergketen Sistema Ibérico, bestaande uit valleigebergten en hun uitlopers, gevormd door verschillende zijrivieren van de rivier de Ebro. De bodems bestaan uit leisteen, zijn zeer arm aan voedingsstoffen en met een hoog aandeel kalksteen, die perfect zijn voor de wijnbouw. De wijngaarden groeien op de berghellingen tussen 600 en 1.040 meter. Las Pizarras is een collectie die je toelaat het potentieel van deze regio te ontdekken. Elke wijn is bedoeld om je een voorproefje te geven van de verschillende terroirs en druiven. Acered is een dorp langs de westelijke helling van de Jiloca-vallei en is omringd door amandel-, perzik- en appelbomen op 835 meter hoogte. Een zuivere grenache die zweeft tussen de kracht van Priorat en de fluwelen Côtes-du-Rhône.

Casa Ferreirinha | Callabriga
Casa Ferreirinha | Callabriga

Casa Ferreirinha | Callabriga

€165,00

Ieder land heeft wel zijn iconische wijn of wijnhuis. We kennen allemaal Vega Sicilia in Spanje, Antinori in Italië, Opus One in de States. In Portugal is dat net hetzelfde. Casa Ferreirinha is het wijnhuis in de Douro die Barca Velha op de markt brengt. Sinds het eerste millésime in 1952 zijn er slechts 25 Barca Velha oogsten geweest. De rest wordt gedeclasseerd. Met deze Callabriga hebben we wijn afkomstig van één specifiek ijzerhoudend perceel uit de Douro Superior. Luis Sottomayor is de gerenomeerde wijnmaker en wanneer je de wijn proeft zal je smaken waarom. Deze blend met Touriga Nacional, Touriga Franca & Tinto Roriz heeft een passage gehad op Franse eiken vaten gedurende 15 maand. Een topper!

Porto
Ferreira | Dona Antonia 10Y Tawny
Ferreira | Dona Antonia 10Y Tawny

Ferreira | Dona Antonia 10Y Tawny

€30,00

Porto is voor velen nog steeds een zeer gegeerde wijn, een beetje historisch erfgoed in de drankenkast. Deze versterkte drank wordt nog al te vaak gedronken als aperitief wat eigenlijk niet de bedoeling is. Daarvoor is port te zoet en te rijk aan alcohol. Niettegenstaande het de perfecte begeleider is vanaf de kaasplank tot het chocoaldedessert en de koffie. Ferreira is het oudste porthuis en kan puren uit mooie oude reservewijnen om hun 10 jaar oude blend te maken. Hij wordt geleverd in een mooie individuele koker en is dus ideaal als geschenk.

icon image

Hoe kan ik betalen?

Betalen gebeurt tijdens het uitchecken. Dit kan via Visa, Mastercard of Bancontact. LET OP: Klanten met een BTW nummer, gelieve dit in te vullen VOOR het uitchecken. 

icon image

Hoe wordt de wijn geleverd?

Leveren kan op 2 manieren.

 - Je kunt ervoor kiezen om je wijnen op te halen te Ronse, en deze service is helemaal gratis. Uw bestelling zal beschikbaar zijn voor ophaling op de eerstvolgende van volgende vrijdagen: 10 november, 24 november, 8 december en 22 december.

Ophaaladres:
Exper Immo Orta, JB Guissetplein 5, 9600 Ronse 

Openingsuren:
Maandag: 9:00 - 12:00
Dinsdag: 14:00 - 17:00
Woensdag: 9:00 - 12:00
Donderdag: 14:00 - 17:00
Vrijdag: 9:00 - 12:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

-Je kan de wijn thuis laten leveren per koerier. Tarief: €10 voor zendingen tot 25kg, €20 voor zendingen tussen 25kg en 50kg, €30 voor zendingen zwaarder dan 50kg (ter info: een doos wijn weegt ongeveer 7,5 kg).