shipping icon

pickup icon

Vini Zabù is de Siciliaanse ziel van de Fantini groep, de grootste wijnwinkel in Italië.

Vini Zabù is geboren in het hart van Sicilië, in een klein dorpje genaamd Sambuca di Sicilia, een natuurgebied met een uitstekend terroir voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit.
Sambuca di Sicilia staat op een heuvel in de Belice Vallei. Weelderige vegetatie omringt de stad, die gehuld is in mythen en legenden. De stad werd oorspronkelijk Sambuca Zabuth genoemd naar haar stichter, de Arabische emir "Al Zabuth de Charmante", die een grote impuls heeft gegeven om de landbouw nieuw leven in te blazen.

Het ongerepte gebied van Sambuca di Sicilia is een land rijk aan oude wijngaarden met eeuwenoude tradities. Een land met een heldere hemel, vrij van fabrieken en andere vervuilende activiteiten. Het meer van Arancio met zijn kristalheldere water, het perfecte microklimaat, warm overdag, koel 's nachts. Dit zijn de ideale omstandigheden voor een unieke vorm van wijnbouw. Onze druiven zijn in de loop der jaren in de bodem gesmolten en hebben daar een unieke natuurlijke habitat gevonden: de ervaring en de passie van de boeren die 365 dagen per jaar in de wijngaarden wonen en ze met dezelfde zorg behandelen als een pasgeboren baby. Zodra de druiven klaar zijn om geoogst te worden, staat een fantastisch team van ervaren wijnmakers klaar om de uniciteit van een enkele druif in een fles te verzegelen. Dit is waar onze Vini Zabù vandaan komt.

Wantyouclub heeft samen met Vini Zabù voor u een assortiment geselecteerd uit de kelders van Zabù in Sicilië en van Vini Fantini in Zuid-Italië gaande van zowel frisse & fruitige lente- en zomerwijn als complexe en krachtige wijn die u verwacht uit deze regio’s.
.Bij elke aankoop steunt u het team en zorgt u voor een aanzienlijke sponsoring voor Intermarché – Wanty-Gobert!
We wensen u veel degustatieplezier toe! Salute!

Wantyouclub Wine Selection

Calalenta Rosé
Calalenta Rosé

Calalenta Rosé

€8,95

Om de fijnste smaken en aroma’s te verkrijgen, hebben we na een zorgvuldige selectie besloten Merlot druiven te gebruiken die groeien aan de voet van het Maiella bergmassief In Abruzzo, dat met zijn bijna 3.000 meter boven de zeespiegel, de aromatische structuur en elegantie van deze uitstekende wijn kenmerkt. 

Deze rosé "in Provençaalse stijl" heeft een zeer bleekroze blush kleur. In de neus frisse en loepzuivere aroma's van aardbei, vers gesneden watermeloen en rozenblaadjes met minerale tonen in de mond. De wijn heeft een verfrissende zuurtjes in harmonie met het fruit, een verleidend mondgevoel met een goede lengte. 

Hoe leveren?
Je krijgt de keuze tussen 2 opties:

Je kan je bestelling ophalen, elke werkdag van 9u tot 16u in  Bottlestock, Bergensesteenweg 830 SInt-Pieters-Leeuw.

Je kiest ervoor je bestelling op te halen bij Want you Bike Tournai of Binche, waar je bestelling elke vrijdag beschikbaar zal worden gesteld.

Want You Bike Tournai Quai des Vicinaux, 24 7500 Tournai

 Want You Bike Binche : Route de Charleroi, 195 7134 Binche

Je kan de wijn thuis laten leveren per koerier. Tarief: €10 voor zendingen tot 25kg, €20 voor zendingen tussen 25kg en 50kg, €30 voor zendingen zwaarder dan 50kg (ter info: een doos wijn weegt ongeveer 7,5 kg).

Partners